Українська Греко-Католицька Церква в Севастополі

 

Вступне слово
Коротка історія
Наші мрії
Про наших святих
Галерея
Про нас пишуть
Наші благодійники
Гостьова книга
Контакти
 


Стежки

Українське життя в Севастополі

газета "Кримська світлиця"

Щоби вірити в Бога, треба знати Його.
                 Надія на Нього наповнить життя
                 і любов Його увійде в наші серця.

                         Слава Ісусу Христу!

        Приходить час посту, який характеризується    умертвленням наших пристрастей, що часто приводять нас до гріхів. І для того нам треба знати, чого хоче від нас Бог, щоб нас відвернути від обманної гріховної пристрасті, а охоче йти успішно дорогою до правдивої радості.

Катехизм Української Греко-Католицької Церкви каже: «Піст охоплює всю людину: тіло – через стриманість у їжі та питті, душу – через стриманість від пристрастей. Святий Йоан Золотоустий навчає: «Ти не їси м’яса? Не споживай нескромностей своїми очима. Нехай постить і слух; а піст слуху в тому, щоб не приймати лихослів’я та наклепів. Нехай і язик постить від сквернослов’я і лайки… Яка користь, коли ми стримуємося від споживання птиці й риби, а братів угризаємо та пожираємо?»»

У часі буденного життя ми ведені різними причинами і впливами досвідчили, що наша поведінка і вчинки є часто невідповідні до ситуації або, радше, не є христи-янськими і порушують наш зв’язок з Богом, з життям особистим, суспільним, зі світом. Тому Церква, маючи вчительський уряд від Бога, повчає нас і заохочує, щоб ми звернули увагу на Бога, на себе, а відтак на ближнього і світ.

Тому віруюча людина, яким би видом діяльності вона не займалась,  намагається  дотриматись Божих настанов  у щоденному житті. Вічні поняття Віри, Надії і Любові є фундаментальними у нашій готовності  доручити себе на опіку Всевишньому. 

Дорогі брати і сестри, обравши військову професію, ви як ніхто інший усвідом-люєте, якими складними є ті обмеження і випробовування.  Тому заохочую вас до того, щоб  зовнішня дисциплінованість у поєднанні із внутрішнім  духовним впорядкуванням протягом Великого посту  стала для вас животворною дорогою до Храму своєї душі. Наповнюйте її благородним духом воїна-захисника, воїна-християнина та ставайте міцнішими фізично і духовно.

                                                                                     Благословення Господнє на Вас!
† Михаїл Колтун
Керівник Департаменту Патріаршої Курії
Української Греко-Католицької Церкви
у справах душпастирства силових структур України, єпископ Сокальсько-Жовківський

 

Адміністрування - Микола Владзімірський